Permanente make-up (PMU) bij chemotherapie

Kanker is een vreselijke ziekte dat weten we allemaal. Gelukkig is de medische wereld de afgelopen jaren steeds succesvoller geworden bij het behandelen van kanker.

Vaak na een behandelperiode zijn mensen vanzelfsprekend blij dat het achter de rug is. Maar door medicatie en chemotherapie kun je haaruitval krijgen en ook kunnen je wenkbrauwen en wimpers uitvallen. Daarmee verlies je dan de uitdrukking in je gezicht. 

Dan kan permanente make-up (PMU) je helpen om je gezichtsuitdrukking te behouden. 

 

Zowel voor het starten met de chemotherapie alsmede erna kan permanente make-up (PMU) worden toegepast om de wenkbrauwen te plaatsen en/of het verlies van wimpers te verhullen door middel van infralash (het aanzetten van de wimperlijn). Hiermee behoudt je de uitdrukking in jouw gezicht en kan het je helpen meer zelfvertrouwen te krijgen.

permanente make-up bij uitval gezichtshaar door chemotherapie
Met dank aan deze mooie moedige vrouw

Permanente tatoeage

PMU is een permanente tatoeage. Je hoeft deze niet bij te werken na het douchen, slapen, transpireren etc.  Daarom kan het een mooie oplossing zijn om je vrouwelijkheid te behouden als je je wenkbrauwen en/of wimpers verliest door chemotherapie.

PMU vóór chemotherapie

Het mooiste en beste is om het voorafgaand aan de chemotherapie te laten doen. Dan kan de eigen wenkbrauw zo mooi mogelijk worden nagebootst en ziet het er heel natuurlijk uit. Zodra de chemotherapie van start is gegaan, is het niet meer toegestaan om permanente make-up te zetten, omdat de weerstand verzwakt en er een groter risico op infecties of ontstekingen ontstaat. 

De PMU kan ook na de chemotherapie gezet worden zodat je niet hoeft te wachten tot jouw haren zijn terug gegroeid.  Echter dit mag pas na een aantal maanden na de laatste chemo behandeling.

Ik adviseer je altijd om eerst goedkeuring te vragen aan jouw behandelend arts.

Wil jij graag wenkbrauwen en/of eyeliner hebben in deze onzekere periode die je tegemoet gaat? Neem dan contact met me op.
Mijn agenda staat voor een poos vooruit al volgeboekt, maar mensen die voor pre chemo PMU komen krijgen voorrang bij mij. Daarvoor doe ik ontzettend mijn best om een plaats in mijn agenda vrij te maken.

Mijn ervaring is dat mensen erg dankbaar zijn dat ze door permanente make up een stukje van hun vrouwelijkheid en waardigheid kunnen behouden

Pink ribbon

Veilige PMU behandeling

Voor PMU behandelingen is Mooi by Wendy GGD-goedgekeurd.  Kijk hier voor meer informatie over PMU en over GGD goedkeuring.

7 mei 2024

Vandaag geweest bij Wendy voor de nabehandeling voor eyeliner onder en boven.

Ik voelde me op me gemak .Vertel wat ze gaat doen .

Ik ben super tevreden over het resultaat

Wendy is secuur en vakbekwaam ,gezellig!

Dankje wel

Avatar for Jet Boumans
Jet Boumans
14 maart 2024

Ik heb een touch up gedaan van mijn wenkbrauwen. Wendy neemt echt de tijd om tot een mooi resultaat te komen. Ik ben er erg blij mee!!!

Avatar for Brenda
Brenda
6 februari 2024

Wendy is een zeer prettige vrouw in de omgang en laat je gauw op je gemak voelen

Ze is erg professioneel en heel goed in haar vak. Ze gaat heel secuur te werk.

Ze doet alles in overleg en stemt goed op je af.

Ik raad je Wendy graag aan als je kiest om voor permanente make-up te gaan.

Avatar for Veronique
Veronique
12 januari 2024

Wendy is een super leuke vrouw, ze is erg goed in haar werk. Ze kijkt eerst heel goed voordat ze iets doet en doet alles hun overleg. Ik ben super blij met het resultaat van mijn wenkbrauwen. Dankjewel Wendy

Avatar for Manon Collé
Manon Collé
4 januari 2024

Vandaag geweest voor de nabehandeling voor eyeliner onder en boven

Zeer tevreden over het resultaat

Wendy is erg rustig , secuur en vakbekwaam , en tevens ook gewoon leuk !

Avatar for Ingrid
Ingrid
15 december 2023

Ik heb pmu laten doen op bovenste en onderste oogleden.

Buiten de zeer aantrekkelijke prijs (ook via social deal) voelde het vanaf het allereerste moment heel goed. Wendy werkt heel professioneel, hygienisch, stelt je op je gemak en neemt alle tijd voor je. Het resultaat mag er echt wezen, en wat scheelt het een hoop tijd in de ochtend. Ik had dit veel eerder moeten doen-).

Al met al een dikke 10 voor Wendy!

Avatar for Marjo Naus
Marjo Naus
8 december 2023

Vandaag voor de 1e keer bij Wendy geweest voor permanente make-up voor de wenkbrauwen. Ik was best wel wat gespannen. Maar heel prettig ontvangen en kreeg duidelijke uitleg. En Wendy nam alle tijd om de juiste vorm en kleur uit te zoeken! Ze werkt heel secuur en net zolang tot ik tevreden en blij was . Echt een aanrader. Ik kom graag bij haar terug voor nabehandeling en vervolg voor eyeliner.

Avatar for Marjo Thomassen
Marjo Thomassen
9 mei 2023

Vandaag eyeliner bovenooglid laten zetten. Super gedaan, bijna helemaal pijnloze behandeling en Wendy stelt je op je gemak en zegt steeds wat ze gaat doen. Kom zeker nog eens terug

Avatar for Mirjam
Mirjam
22 november 2022

Zeer nette en vakkundige behandeling. Zeer mooi en goed resultaat. Ben er erg blij mee en tevreden! Een aanrader voor iedereen . Ik kom zeker nog terug!

Avatar for Natalia
Natalia
14 maart 2022

Blij met de Spa lijn, zelfs complimenten van de dermatoloog.

PMU en behandelingen top gedaan door Wendy, goede uitleg,adviezen, heerlijk op mn gemak!

Avatar for Lisette
Lisette
14 maart 2022

Eerlijkgezegd was ik best wel wat gespannen of het mij wel zou staan maar ik werd direct op mijn gemak gesteld door Wendy.

Hele duidelijke uitleg en niet te vergeten het overleg hoe het moest gaan worden naar wens van de klant, maar uiteraard ook wat mooi staat bij je gezicht, qua kleur en vorm van de wenkbrauw.

Wendy is een echte vakvrouw.

Ik voelde me erg op mijn gemak tijdens de behandeling, waar je overigens weinig van voelt.

Een aanrader dus, ik kom zeker terug bij haar !

Avatar for Elly
Elly
11 maart 2022

Super blij met mijn PMU wenkbrauwen! Wendy stelt je goed op je gemak, waardoor je met een fijn gevoel in de salon zit. Ze neemt de tijd om samen te kijken wat het beste bij je past en ze werkt heel nauwkeurig en secuur. De PMU behandeling is zeker aan te raden!

Avatar for Sam
Sam
9 maart 2022

Een echte aanrader op gebied van PMU, goede adviezen, Wendy werkt heel nauwkeurig en is vooral ook een warme persoonlijkheid die je op je gemak stelt.

De Spa produkten bevallen goed, zelfs de dermatoloog is tevreden.

Avatar for Lisette
Lisette
14 februari 2022

Super blij met m’n wimperextensions. Ondanks dat ik een tijdje stil moest liggen (wat overigens helemaal niet vervelend was in een lekker verwarmde stoel), was de tijd zo om door de gezelligheid en gastvrijheid van Wendy.

Echte aanrader!

Avatar for Eline
Eline
9 februari 2022

Super tevreden over de permanente make-up van onze wenkbrauwen! Wendy werkt heel nauwkeurig en zorgvuldig. Een fijne sfeer en de koffie was heerlijk. Een aanrader!

Avatar for Leentje en Diel
Leentje en Diel
3 november 2021

Geweldige ervaring. Een luxe behandeling gekregen, dit was de prijs die ik gewonnen had.

Het is zeker een aanrader om te doen, heerlijk ontspannen, ze vertelt duidelijk wat ze gaat doen . Het is echt de moeite waard om bij Wendy een afspraak te maken.

Avatar for Marion
Marion
16 september 2021

Kadobon gekregen voor mijn verjaardag en vandaag een behandeling gehad en mijn nagels laten doen. Het was heerlijk. Super gastvrouw, kwaliteit en service heeft ze hoog in het vaandel staan. Ik kom zeker terug.

Avatar for A van Kessel
A van Kessel
15 juli 2021

Heerlijke uitgebreide behandeling gehad bij Wendy. Ze legt alles goed uit werkt heel professioneel en liet me heerlijk ontspannen en genieten. Zeker voor herhaling vatbaar!

Avatar for Josien
Josien
15 juli 2021

Super blij met mijn nieuwe nagels, hartstikke hygiënisch en allemaal keurig op orde! Bedankt Wendy tot snel!

Avatar for Enya
Enya